Запитан откъде ще дойдат тези пари, при положение, че не са гласувани в бюджета, той отговори пред bTV:

„На този въпрос ще отговорят г-н Борисов, г-н Горанов, мен не ме питайте. Тепърва ще обсъждаме това на коалиционен съвет, вече ще се провежда всеки вторник. Но за мен е изненадваща тази позиция на премиера. Скептичен съм, защото ми прилича на наливане на вода в каца без дъно. Има достойни служители на МВР, но трябва да се направят промени, за да сме сигурни, че държавните пари ще отидат на правилното място. Откъдето и да го погледнеш, това е рекет - да се протестира в първия ден на Европредседателството”.

По повод всички протести вчера Симеонов каза, че „гледаме да си покажем магариите при всяка възможност”. И добави, че всъщност не били девет, "ами два и половина", и не били насочени към еврокомисарите, а към нашите вътрешни проблеми.

"Не мисля, че беше сега момента - натоварихме повече полицията, всичко това са пари", посочи той.

Вицепремиерът допълни, че не само полицията има нужда от по-високи заплати, а цялата администрация в страната.

Все пак, този път той не каза, че се чувства изигран от премиера, както беше при отлагането на решението за лифта на Банско.

„Трябва да се опитаме да разберем какво му е положението на премиера, полицаите заплашват да блокират улици”, призна Симеонов.

По повод застрояването на Пирин пък той беше категоричен:

"Ще притискам инвеститора да извърши изграждането на втория лифт час по-скоро, дай Боже след две години да се похвалим с втори лифт. Промените, които ги правим, са за това да се изгради час по–скоро, но ще съблюдавам и за спазването на екологичното законодателство".