Шофьор "прелетя" по пътя Пловдив-Карлово. Полицейска камера го заснела да преминава със скорост от 122 км/ч., макар че ограничението на скоростта в участъка между града под тепетата и село Труд било до 60 км/ч. Така шофьорът получил глоба в размер на 650 лв. Той обаче обжалвал, а магистратите я отменили. 

Причината - в конкретния случай, според съда, не е налице неспазване на пътен знак B26 за ограничение на скоростта от страна на шофьора на посоченото място на нарушение, като нещо повече - осъщественият контрол на правилата за движение е бил на коренно различно място от посоченото в електронния фиш, поради което и седналият зад волана не е извършил вмененото му административно нарушение.

Според действащата Наредба, при контрол на въведено с пътен знак ограничение на скоростта мястото за разполагане на триногата се определя така, че устройството да извършва измерване след навлизане на превозното средство в зоната с ограничение на скоростта.

Така шофьорът отървал глобата, като същевременно съдът разпорежда МВР да му плати разноските за адвокат в размер на 400 лв. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.