Шофьор прелетя със 122 км./ч. по пътя Пловдив-Карлово, а глобата му се размина

Същевременно съдът разпореди МВР да му плати разноските за адвокат в размер на 400 лв.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор прелетя със 122 км./ч. по пътя Пловдив-Карлово, а глобата му се размина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Служебните тъпанари на цар Мунчо Първи ще "борят" нарушителите, като им режат точки! Кви точки, бе малоумници? На кого му пука за точките? Докато не почне да се бърка яко в джобовете, сваляне на номера за определено време и вземане на книжки оправия няма да има. Идете в Гърция и карайте като тука и ще видите за какво става въпрос. Всичко друго е демагогия и имитация на дейности!

Ма между Пловдив и с. Труд пътя не е магистрала или скоростен път, ограничението, ако няма знак, трябва да е максимум 90км.ч. И не разбрах що са му отменили глобата.

Защото глобата е за 50км/ч отгоре, а това твърдение не е вярно и затова се отменя. Ако сега му тряснат нова глоба за 30км/ч отгоре няма да я отменят зашото по подразбиране ограничението е 90.

Живея в Германия. Тук с превишаване скоростта от 50км глобата е 3000-6000€ и книжка на трупчета от 3-5 години. Затова има и смъртни случай в Бг. На този адвокат ако е изтичало детето на улицата???

Улица??? Между населени места? Еха...

В крайна сметка има ли изобщо участъци където спокойно поне 2 километра без прекъсване да се кара над 60км.ч.?То вече "пътища" ли са, "магистрали", "наредби", "подредби", "норми", "акции", "санкции" ли са за чудо и приказ.Ще караме ли, ще дремем ли, да вземем ги бутаме вече, то и безтуй всичко живо е толкова дресирано и наплашено, че мнозина по презумпция и без да има никакво ограничение за всеки случай си карат постоянно с 60, че не се знае "контролния орган" къде и как е заложил клопката за пълнене на хазната, опа за "за нашата сигурност и безопасност и намаляване на произшествията"! То пътища може да няма, но пък за сметка на това много "обгрижване", много "сигурност", много "органи", "членове" и прочие.

У нас проблема е, че началниците на милиционерите дори не са ги обучили къде и как да слагат радари с камери. Недоучили и некадърни началници, депутати и министри, пропаднала държава.

Любим приом на независимата ни съдебна система: "Щом процедурата не е спазена престъпление няма".

Тц. Конституцията: Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната. Закона за МВР: Чл. 3. (1) Дейността на МВР се осъществява въз основа на следните принципи: 1. спазване на Конституцията, законите и международните договори, по които Република България е страна; 2. зачитане и гарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство; 3. публичност и отчетност; 4. политически неутралитет; 5. обективност и безпристрастност; 6. защита на информацията и източниците за нейното придобиване; 7. защита на служителите при и по повод изпълнението на служебните им задължения; 8. (изм. - ДВ, бр. 14 от 2015 г.) взаимодействие с другите органи на държавната власт, органите на местното самоуправление, както и с гражданите и юридическите лица; 9. (нова - ДВ, бр. 14 от 2015 г.) сътрудничество с Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. (2) Върху дейността на МВР се осъществява граждански контрол от предвидените в действащото законодателство органи. Единствената грешка на съда е, че не е взел предвид, че отговорните служители, изпълняващи "контрола", реално са нарушили Закона за МВР, за което би следвало да понесат наказание.

Накратко, за да те накажат, наказанието следва да е законосъобразно, а в случая явно не е .

Нека пробва в Гърция със същия пиниз. Ще отседне на топло за месец, че и с влак после ще си дойде.

и без знак ограничението е 90 километра в час. Този съдия май не знае правилника и 122 е повече от 90. може да се спори само за размера на глобата, а не дали е нарушил ограничението.

Браво онези дето се крият на храстите Да духат супата на БОЙКО

Не им давай акъл. Току виж нацвъкали навсякъде 60. Само това чакат.

Точно там слагат камерата или до самия знак, или на не повече от 50 метра след знака!

Това е поредният провал на Гешев !

провал още с раждането си, ама нямаш капацитет да го разбереш.

Браво на тоя знае си правата а тия дето се крият във храстите да го духат

Дано следващия път не се наложи свети Петър да му прочете правата или още по-лошото - да не отнесе още няколко човека в отвъдното.

Според официалната статистика, водена от КАТ, жертвите в ПТП поради ПРЕВИШЕНА скорост са около 1% от общия брой. Иначе казано, 99% от жертвите в ПТП са причинени от шофьори, движещи се с непревишена скорост.

Наистина само 1% от ПТП са заради превишена скорост. Но в останалите 99% има поне още 30%, където освен основната причина довела до ПТП е имало и превишена скорост. Но "експертите" милиционери са некомпетентни да я изчислят И да попълнят правилно протоколите.

Докато за полицаи се назначават хванати от гората и близките им роднини - така ще е. Не е само плюскане, требе и акъл! Само дето ще плати мвр-демек ние, данъкоплатците, а не некадърния полицай. Я променете наредбата, да се бръкне в джобчето! Току-виж научи правилата.

Боже колко си неграмотен ! Този фиш не е писан от полицая , а от неговите началници които парашутисти на Боко !

фишът е електронен т.е писал го е компютър или някакъв бот като тебе.

такъв те удари след като си му отнел предимство/щото вместо за 10 ще е за 5 секунди до теб/, друга песен ще пеете.... А че се пишат актове неграмотно и неиздържащо пред съд - друга работа.

трябва да му отнемам предимството-това е също сериозно нарушение и никак не ме прави невинен,напротив...Изключително тъп пример...И да,по закон ограничението на скоростта важи след знака за него,не преди!!!

До колкото си спомням, РАЗРЕШЕНАТА СКОРОСТ извън магистралите НЕ Е 122км/ч ! А това ,че "органите " го карат през пръсти е "друга бира" !

в този участък има два знака за огричение на скороста до 60 км/ч, при РЕФАН и отдругата страна, От Пловдив до магистралата има доста входове и изходи от пътя на които няма ограничение на скороста. Та питам защо само на тези изходи от пътя има ограничение,кати всички входове и изхиди са изградени по един и същи начин?