Кметът на Пловдив Здравко Димитров съобщи, че е разпоредил проверка на електрозахранването на всички временни обекти, намиращи се на територията на града. Той уточни, че темата е дискутирана на среща с кметовете на шестте района и зам.-председателя на "Електроразпределение Юг" Здравко Братоев. Целта е да се установи дали захранването им е обезопасено и дали е законно, подчерта кметът.

Необходими са превантивни мерки, за да не се допуска подобен инцидент като в София, при който загина 16-годишно момче, подчерта Димитров. Той обясни, че ще бъдат сформирани комисии, в които ще влязат представители на общината, районните администрации и експерти на "Електроразпределение Юг".

Проверката важи за всички временни обекти в училищата, детските ясли и градини, както и всички обекти на "Общински пазари". "Организация и контрол на транспорта" от своя страна ще провери всички стълбове на уличното осветление и на светофарните уредби, заедно с електрическите табла, които ги захранват. Всички останали общински предприятия ще проконтролират обектите, които са на тяхно управление.