За 10-тина минути протестиращите в Цалапица затвориха пътя, преминаващ през селото. За пореден път те настояха за справедливи присъди на всички участници в убийството на Димитър Малинов.

Протестиращите скандираха: "Справедлист за Митко", "Съд и затвор за убийците" и "Доживотен за всички, които убиха Митко".

Чуха се мнения протестът да бъде преместен в Панагюрище, където има информация, че са родителите на замесените в убийството близнаци Валентин и Борислав Динкови, предаде БНР.

Майката на убития Димитър обаче каза, че протестът продължава мирно в Цалапица.

"Няма да се местим. Нямам данни дали това семейство е в Панагюрище. Ние няма да ги търсим из цялата страна. Продължаваме с протестите си в Цалапица всеки ден", каза Атанаска Бакалова.

Близнаците Валентин и Борислав Динкови са с обвинения за лично укривателство, което по закон се наказва с до пет години затвор. Хората от Цалапица обаче смятат, че братята са съучастници в убийството. Към момента близнаците са с постоянен арест с обвинения за лично укривателство, което по закон се наказва с до пет години затвор. Не е изключено, ако бъдат събрани още доказателства по делото, обвинението им да бъде променено.

Протестиращите настояват и за бързо откриване и екстрадиране на заподозрения за убийството на Димитър Малинов - Рангел Бизюрев. Той се издирва с европейска заповед за арест и се предполага, че е в Германия. Въпреки уверенията на органите на реда, че работят в тясно сътрудничество с партньорските служби, хората от Цалапица искат реални резултати.