Нов пожар горя в един от тютюневите складове в Пловдив през нощта в неделя срещу понеделник, предаде БНР. Сигналът за огъня в изоставената сграда на ул. "Иван Вазов" 57 е получен малко преди 2 часа след полунощ. Загинали и пострадали няма.

Две пожарни с петима огнеборци са потушили стихията. На място е дошъл и дежурен полицейски патрул.

Унищожени са пет дървени греди, но сградата е спасена. 

Преди четири дни отново имаше пожар в един от бившите тютюневи складове. Той лумна пак през нощта, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Огънят бе обхванал подземно помещение от около 20 кв.м, където са били струпани стари дрехи и непотребни вещи.

Причината за пожара най-вероятно е човешка небрежност. Няма сериозни щети по сградата.

През лятото на 2016-та година пожар в бившите тютюневи складове в Пловдив унищожи четири сгради. Тогава изгоряха покривните конструкции и етажите там и останаха само фасадите. За причиняването на пожара беше обвинен бездомникът Любомир Данчев. Той използвал един от складовете като помещение за живеене помещение, след което беше осъден на 4 години затвор.

На първи септември тази година започна събаряне на един от тютюневите складове на ул. "Г. М. Димитров" в Пловдив. Тогава служебният министър на културата проф. Велислав Минеков пристигна спешно в града и се опита да спре багера, но в крайна сметка сградата беше съборена. Статутът на всички 12 сгради в Тютюневия град в Пловдив ще бъде променен и те ще бъдат обявени за недвижима културна ценност, обяви при посещенията си Минеков.