Два екипа огнеборци от Първа служба в Пловдив са гасили пожар в един от бившите тютюневи складове в първите часове на нощта,  съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Огънят е обхванал подземно помещение от около 20 кв.м, където са били струпани стари дрехи и непотребни вещи.

Причината за пожара най-вероятно е човешка небрежност. Няма сериозни щети по сградата.

През лятото на 2016-та година пожар в бившите тютюневи складове в Пловдив унищожи четири сгради. Тогава изгоряха покривните конструкции и етажите на сградите и останаха само фасадите им. За причиняването на пожара беше обвинен бездомникът Любомир Данчев, който използвал за живеене помещение в една от сградите. Той беше осъден на 4 години затвор.

На първи септември тази година започна събаряне на един от тютюневите складове на ул. "Г. М. Димитров" в Пловдив. Тогава служебният министър на културата проф. Велислав Минеков пристигна спешно в града и се опита да спре багера, но все пак сградата беше съборена. Статутът на всички 12 сгради в Тютюневия град в Пловдив ще бъде променен и те ще бъдат обявени за недвижима културна ценност, обяви при посещенията си Минеков.