41-годишен пожарникар от службата в Асеновград е заловен да шофира личния си автомобил пиян, съобщи на брифинг районният прокурор Чавдар Грошев.

Случаят е от тази сутрин, когато мъжът се прибирал от нощно заведение в Пловдив. На път за дома си в Асеновград той криволичил на пътя и закачил с колата си крайпътна мантинела в района на КЦМ. Движеща се зад него с колата си жена забелязала нарушенията и подала сигнал на тел.112. На място е изпратен екип от полицейското управление в Асеновград. Шофьорът си признал, че е карал пийнал, тъй като се връщал от дискотека. Направени са проби за алкохол и наркотици. Тестът за алкохол е отчел 1.73 промила.

Пожарникарят е отказал кръвна проба. Държавният служител е задържан за 24 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Пожарникарят има над 22 години стаж в службата. Няма данни за извършени от него други престъпления.

Това е поредният случай на заловен служител на МВР, в който е хванат да кара пиян зад волана. Вчера е заловен полицай извън работно време да кара пиян автомобил за волана и предизвикал катастрофа в Кюстендилско. За щастие при инцидента няма пострадали.

На 8 октомври пък бе заловен служител на ГДБОП да шофира сред употреба на алкохол на влизане в София. Той е спрян от автопатрул след като забелязали, че колата криволичи.

Тази седмица стана известен и случай на полицай от 8 РПУ в София, който е хванат да шофира дрогиран около 20,50 часа в неделя. До ареста му се стигна, след като преди това прави две катастрофи.