Полицейски служител, шофирал след употреба на алкохол, е задържан след катастрофа в Кюстендилско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Няма пострадали в пътния инцидент.

Сигналът за произшествието, което е станало в района на село Горна Гращица, е получен вчера следобед. На място е изпратен екип на Пътна полиция.

Сблъсъкът е бил между лекия автомобил "Шкода", управляван от 49-годишния полицай и "Опел", шофиран от 71-годишен мъж.  

И двамата водачи са тествани с дрегер за алкохол и наркотици. Пробата на по-младия била положителна за алкохол в издишания въздух - над 1,2 промила. При 71-годишния водач не се установени нарушения.

Мъжът, който е служител на РУ - Бобов дол, е шофирал в извънработно време. Той е задържан за срок до 24 часа, като предстоят предвидените в закона дисциплинарни действия спрямо него.

По случая е образувано досъдебно производство. Вероятно днес по-късно ще бъде повдигнато обвинение на служителя на МВР, съобщиха за БТА от Районната прокуратура в Кюстендил.

На 8 октомври служител на ГДБОП бе хванат да шофира сред употреба на алкохол на влизане в София. Той бе отведен в 8-о РПУ в София след проверка от патрул на "Пътна полиция" на АМ "Тракия". Автомобилът, който е карал се движил неадекватно и така служителите на реда се усъмнили, че колегата им от ГДБОП е пил преди това алкохол. Той е отказал проба с дрегер и бил отведен в районното управление.

През изминалото денонощие в страната са станали 23 тежки инцидента на пътя, отчетоха от МВР. Загиналите са двама, а ранените - 27. Само в София са регистрирани 23 леки и две тежки катастрофи, при които двама са пострадали.