Задържаха баща, нахлул в класна стая в пловдивското ОУ "Княз Александър І" и разгневено задърпал седмокласник. Районна прокуратура - Пловдив наблюдава бързо производство за извършените хулигански действия в училището, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал вчера. След като избутал училищната охрана, 50-годишният пловдивчанин нахлул в класна стая на седми клас в часа по химия и се отправил към чина на 13-годишно момче, като поискал обяснение за конфликт с дъщеря му. Въпреки опитите на преподавателката да потуши скандала, мъжът започнал да дърпа ученика за якето и да му крещи. Хулиганските действия той извършил пред очите на дъщеря си, която измъкнал преди това от клас.

Мъжът бил баща на петокласничка и твърдял, че седмокласникът е удавил дъщеря му.  Охраната веднага повикала полиция, чийто патрул арестувал буйстващия мъж за срок от 24 часа.

Според ученици и учители седмокласникът не е бил петокласничката. Те твърдят, че при излизане от стаите по време на междучасието и смяната на кабинетите настанало обичайното стълпотворение, при което момичето било блъснато и си ударило крака в маса. В никакъв случай не е било умишлено, твърдят свидетели на случилото се. Петокласничката не е минавала през медицински кабинет.

Седмокласникът е разпитан в Детска педагогическа стая, а родителите му са подали жалби до Детска педагогическа стая и Отдел закрила на детето. За останалите деца - съучениците на седмокласника, се е наложило да бъде извикан мобилният екип от психолози, защото децата са били много стресирани - от гледката на блъснатата им учителка и грубите и арогантни думи на бащата.

По бързото производство, водено от разследващ полицай при Четвърто РУ на МВР-Пловдив, се извършват процесуално-следствени действия. Предстои 50-годишният мъж да бъде привлечен като обвиняем.