От следващата седмица се очаква да започне ремонтът на булевард "Марица - Юг" в участъка от булевардите "Цар Борис III Обединител" до "Източен". Договорът по оперативна програма "Региони в растеж" с фирмата-изпълнител вече е подписан. Целта е през летните месеци да бъде променена цялостната визия на тази така важна пътна артерия. Това информира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Старата паважна настилка ще бъде премахната, като ще бъде положен асфалт, ще бъдат ремонтирани тротоарите, ще бъде подменено осветлението, велоалеите ще се запазят. Тук се включва и проектът за обновяване зелената зона между булеварда и реката, както и около 100 метра укрепване на подпорната стена.

Докато обновяването на булеварда тече, ще има и временна организация на движението на автомобили, съгласувана с КАТ.

Подменят осветлението по бул. "Цар Борис III Обединител"

В момента се подменя осветлението на булевард "Цар Борис III Обединител" в участъка от хотел "Тримонциум" до Сточна гара. Целта е подмяната му с LED по продължението на целия булевард до булевард "Дунав". "Подготвяме и нискоизведени осветителни тела, които да са само за осветяване на пешеходните тротоари. Взехме решение и за подмяна на осветителните тела в зоната около Сточна гара от кръстовището на булевардите "Цар Борис III Обединител" и "Христо Ботев" до улица "Авксентий Велешки", съобщи още кметът на Пловдив.

Тротоарите и осветлението на самата улица "Авксентий Велешки" също ще бъдат подменени.

Предстои да пристигнат и така наречените "испански стълбове" за осветление на улица "Отец Паисий" и след тяхното включване, пътната отсечка ще бъде отворена за движение.