37-годишният Красимир Иванов, който е баща на две деца, се бори за живота си и се нуждае спешно от помощта на добри българи. Младият мъж страда от остра миелоидна левкемия, преминал е успешно няколко етапа на лечение и в момента е на последна фаза - трансплантация на стволови клетки с цел пълното му излекуване.

За да бъде направена трансплантацията обаче Красимир има нужда от кръводарители за тромбоцитна афереза. Процедурата е по-специфична от обикновеното кръводаряване, защото изисква донорът да има над определен брой тромбоцити и да е чиста кръвната му картина, за да бъде одобрен. 

Повечето близки и приятели на Красимир са отпаднали за тромбоцитна афереза, но са дарили кръв, само съпругата му Нина и още един приятел могат да бъдат дарители на тромбоцитна афереза. Близките са отчаяни, защото без тромбоцитна афереза Краси няма да се справи, а му предстои след ден-два да започнат вливания на биопродукти в продължение на 10-15 дни.

Съпругата му моли всеки, който може да дари кръв, да се отзове, защото във вас е нейната надежда, че след всички препятствия дотук, съпругът ѝ ще премине и през това изпитание по пътя на изцеление! 

Даряване може да се извърши само в София в Националния център по трансфузионна хематология, който се намира на ул. "Братя Миладинови" № 112 от понеделник до петък от 8 до 10 часа. Кръвната група на дарителите няма значение. 

Данните за пациента са: Красимир Пенков Иванов, 37 г., пациент на НСБАЛХЗ гр. София, Отделение по трансплантации на хемопоетични стволови клетки.