Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди пред журналисти информацията, че синът на президента Румен Радев е бил на купон, приключил с идването на полиция. Радев-младши е бил там заедно с още 13 момчета, 11 от които непълнолетни, какъвто е и той.

Това е станало в събота, в хостел на бул. "Христо Ботев", близо до Петте кьошета в София, където те вдигали шум и замеряли случайни минувачи. След сигнал на гражданин партито било спряно от униформени.

От МВР потвърдиха за случая, но не и дали сред тях е бил синът на държавния глава. Това днес направи здравният министър заради засиления медиен интерес.

"Повече не мога да ви кажа. Имате свръхочаквания от министъра на здравеопазването, ние не провеждаме разследване, това е в компетенцията на МВР", отказа обаче повече информация той.

Ангелов уточни, че получава данни за всички нередни случаи.

"Във всички тези места, където са открити нередности по спазването на противоепидемичните мерки, са съставени необходимите административни документи от органите на РЗИ", подчерта министърът.

Днес в районното управление бяха извикани участниците в партито и техните родители.

След инцидента от МВР съобщиха още, пак без имена: "За случая веднага е уведомен инспектор "Детска педагогическа стая" на Четвърто РУ. Родителите на един от непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си. Един от пълнолетните, присъствал на адреса, се е ангажирал да го съпроводи до дома му".

Появи се информация, която не е потвърдена, че именно майката на сина на Радев е отказала да отиде да го прибере.

Днес двамата не са се явили в полицията, дошли са 7 други участници в партито, съобщи "24 часа".