Множество проверки за спазването на противоепидемичните мерки са извършени от екипи на СДВР и СРЗИ в София. При една от тях те са реагирали на сигнал, че в хостел на бул. "Христо Ботев" в посока Петте кьошета има шумно струпване на младежи. На място са установени 14 души, 11 от тях - непълнолетни и 3-ма пълнолетни.

Според bTV в хостела е бил и синът на висш държавник. От МВР не потвърждават информацията, но уточняват:

"За случая веднага е уведомен инспектор "Детска педагогическа стая" на Четвърто РУ. Родителите на един от непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си. Един от пълнолетните, присъствал на адреса, се е ангажирал да го съпроводи до дома му".

Шефът на РЗИ също отказа да отговори на въпроса дали сред някой от непълнолетните е свързан с обществено интересно лице.

"Никога не ме е интересувало това", гласи лаконичният коментар пред БНТ на Данчо Пенчев.   

От "24 часа" пък цитират издателя Недялко Недялков. Според него става дума за непълнолетния син на президента Румен Радев - Георги:

"Майката на Георги - Гинка (бел. ред. - бившата съпруга на Румен Радев), е отказала да прибере сина си от районното. Той е бил освободен едва след като други пълнолетни лица от компанията са гарантирали за свободата му с подписите си"

Сигналът за партито е подаден от собственик на пицария в същата сграда. Той сподели накратко какво се е случило:

"Имаше някакви младежи горе, нещо празнуваха. Скачаха върху покрива на пицарията, псуваха, хвърляха фасове, крещяха и т.н. Полицията реагира, дойде патрул. Младежите не искаха да си дават личните карти. Просто те щяха буквално да бутнат пицарията. Може би нямаха и 18 някои от тях. Видимо бяха малки".

От МВР съобщиха още, че всички непълнолетни са призовани да се явят в понеделник с родител в столичното Четвърто РПУ. Все още не е ясно дали има образувана проверка или досъдебно производство за хулиганство.

Името на сина на президента е ставало и друг път медийно достояние по неприятен повод. Преди 2 години се твърдеше, че Георги се забъркал в бой пред дискотека между момчешки компании. Той бе свързван и с физически сблъсък през 2017-а, когато група седмокласници бяха нахлули в класна стая в 38-о училище и набили петокласник.