Организацията на движение при 32-ри км на път I-8 София - Калотина се променя до 1 юли за изграждането на автомагистрала "Европа" в участъка от Сливница до връзката със Софийския околовръстен път. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Трафикът в отсечка с дължина около 400 метра се ограничава двупосочно и се пренасочва по временно изградено трасе, успоредно на първокласния път.

От 33-ти км до 32-ри км движението на моторните превозни средства ще се осъществява, както и досега - двупосочно, в платното в посока София.

Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание, като следват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч, припомнят от АПИ, цитирани от БТА.

До края 2024 г. автомагистрала "Европа" ще бъде напълно завършена, а в рамките на годината ще бъде изграден 15-километровият участък, свързващ София и Сливница, каза преди месец министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков по време на отчета за свършеното от правителството през изминалите девет месеца.