От 1 декември (петък) движението в участък от пътя София - Калотина, в района на село Петърч, ще се осъществява двупосочно в платното за София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Промяната в организацията на трафика е за изграждането на пътен възел, част от автомагистрала "Европа". Съоръжението ще свързва строящото се автомагистрално трасе с участъка от Драгоман до Сливница, който беше завършен през 2020 г., обясниха от АПИ.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч. Предвижда се строителните дейности да завършат до края на май 2024 г.

От пътната агенция се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването и обръщат внимание, че предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката.

БТА припомня, че на 11 октомври министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков инспектира автомагистрала "Европа", в новоизградения участък от Калотина до Драгоман. Една стъпка по-близо сме до това да имаме пълноценна транспортна свързаност със Сърбия, заяви той по време на инспекцията. "Надявам се през следващата година да открием и последния участък, който свързва Сливница със София", каза още Андрей Цеков.