В групата "Снимай Перник, нека всички видят!" тази вечер са качени дневни кадри, на които очевидци твърдят, че момче, което много прилича на изчезналия 12-годишен Александър, си играе с котка. Заснето е около блок 68 в Перник.

Бащата на момчето Александър Цветанов каза пред bTV, че на кадрите е синът му.

"Това е той и в момента екстрасенската каза, че е до някакъв бетон, който е без прозорци и врати. Явно е някакъв строеж, сега ще търсим строежа", заяви бащата.

Пред БНТ бащата Александър Цветанов заяви: "Със същите маратонки като цвят, същият панталон, по някакъв начин си е сменил якето, не знам как е станало, доста е слаб и немощен, защото не е ял от 3 дни, но държи вода в лявата си ръка".

По думите му жената, която го е заснела, е тръгнала да го спира, но слизайки по стълбите детето вече ѝ е отминало блока.

Бащата е на място и също издирва сина си в района, в който е забелязан. Проследяват се и камерите. 

Детето е с тежка форма на аутизъм и е в неизвестност от петък следобед. Издирват го екипи от полицията, Жандармерията, алпинисти и десетки доброволци вече трети ден, но без резултат.

По-рано Александър Цветков заяви пред Нова телевизия: 

"Той ми е единственото важно нещо, той ми е единствен в живота. Няма смисъл да живея, ако не го намеря. Така че каквото искат да си говорят, това са някакви глупости и измишльотини. Моята вина е, че си погледнах в телефона", каза Александър Цветанов.

Издирването на момчето продължава в периметър от над 20 км, обявиха от полицията в Перник. През нощта районът се проверява с термокамери, а през деня - с дронове. Днес детето бе търсено отново  и от хеликоптер и планинските спасители в района над Профилакториума. 

По-рано в Перник бе и президентът Румен Радев, който заяви: 

Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат, заяви в Перник президентът Румен Радев. Издирването на 12-годишният Александър ще продължи докато операцията даде резултат.

Надявам се операцията да даде резултат, каза още държавният глава. Издирването ще продължи, докато този резултатът стане факт.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването на изчезването на 12-годишния Александър, което се ръководи от прокуратурата в Перник, се взима на специален надзор от Апелативна прокуратура - София и Върховната касационна прокуратура.