Заловен е подпалвачът на къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман, съобщи БТА, като се позова на разследващи. Повече подробности за случая ще бъдат оповестени по-късно днес от окръжния прокурор на София Наталия Николова и директора на областната полиция Николай Спасов.

Къщата на адв. Савова беше подпалена през нощта на 15 януари, като сигналът за пожар върху покривната конструкция на сградата е получен около 3.20 часа.

По-рано Нова телевизия съобщи, че кaмeри ca зacнeли вeрoятния извършитeл нa пaлeжa нa къщaтa. Oт кaдритe cтaвaло яcнo, чe cлaб и виcoк мъж c кaчулкa ce приближaвa към дoмa нa aдвoкaткaтa cъc caк нa рaмo. Прeдпoлaгa ce, чe в нeгo ca били тубитe cъc зaпaлитeлнa тeчнocт, кoитo пo-къcнo бяхa oткрити oт пoжaрникaритe. Някoлкo минути пo-къcнo нa зaпиcитe ce виждa кaк избухвaт плaмъцитe. Cлeд тoвa cъщият мъж cкaчa oт пoкривa нa къщaтa върху пaркирaнa oтпрeд кoлa и бягa.

От пожара са предизвикани само материални щети. Тогава адвокат Савова не е била в родния си дом в Ихтиман, разбрала за пожара от съседи.

Пред "24 часа" Савова днес изрази задоволство, че подпалвачът е заловен: "Това е една добра новина". Тя обаче очаква да бъдат задържани и поръчителите, знаела кои са, дала данните им в МВР. Подозренията й са свързани с конкретно дело.

Пред bTV Савова заяви, че все още няма официална информация за ареста. Пред същата телевизиа на 15 януари адв. Савова беше категорична, че евентуалният (към онзи момент) палеж е свързан с работата ѝ. "Не знам да има човек на тази земя, който да няма врагове. Още повече пък адвокат, който, печелейки делата на едната страна, всяка друга е наранена", коментира адв. Савова.

Както вече Dir.bg писа Ирен Савова е адвокат на Биляна Петрова по делото за подкуп срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, на бившия шеф на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов, представлява и държавата по делата за т.нар. царски имоти. Преди време на кантората ѝ бяха разлепени некролози с нейния лик. След като не било установено кой е извършителят, тя решила да се премести в чужбина. Междувременно подала и сигнал в ГДБОП за открити проследяващи устройства в коли, използвани от нея.