Пожарът в къщата на известната адв. Ирен Савова в Ихтиман най-вероятно е умишлен и е свързан с работата ѝ като защитник в съда. Това коментира самата тя в ефира на bTV.

Тази нощ къщата й в Ихтиман беше подпалена. От прокуратурата съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство за палеж. Сигналът за пожара е бил получен около 3.20 часа. Екипи на пожарната служба и полицейското управление в града са потушили огъня. Няма пострадали хора. В момента се извършват неотложни следствени действия в присъствието на районния прокурор на РП - Ихтиман, уточниха оттам.

По време на пожара адвокат Савова не е била в родния си дом в Ихтиман, разбрала за него от съседи.

"Чули са много силен трясък, много силен шум. Цяло щастие е, че са видели началото на пламването на пожара. Една трета от покрива го няма, вторият етаж е доста засегнат. (...) Когато пожарната потушаваше покрива видяхме една туба със запалително вещество. Може би това е една от сериозните улики, че пожарът не е случаен", коментира адв. Савова.

Тя беше категорична, че евентуалният палеж е свързан с работата ѝ.

"Не знам да има човек на тази земя, който да няма врагове. Още повече пък адвокат, който, печелейки делата на едната страна, всяка друга е наранена", допълни адв. Савова.

Тя е защитник на Биляна Петрова по делото за подкуп срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, на бившия шеф на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов, представлява и държавата по делата за т.нар. царски имоти.

Преди време на кантората ѝ бяха разлепени некролози с нейния лик. След като не било установено кой е извършителят, тя решила да се премести в чужбина. Междувременно подала и сигнал в ГДБОП за открити проследяващи устройства в коли, използвани от нея.