Входът на дома и кантората на адвокат Ирен Савова осъмнаха с некролози, на които пише, че е "починала от черните си магии". Тя е защитник в много знакови дела, сред които и процесът за подкуп срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева" и процесът за царските имоти.

Савова коментира пред Нова теливизия, че е разбрала за некролозите от свои съседи и не знае кой би направил подобно нещо и какви са мотивите му.

Снимка: Нова телевизия

"Това е изключително налудничаво. Не мога да предположа кой е. Този въпрос трябва да бъде отнесен към органите на реда. Веднага сигнализирах на телефон 112. Съседите ми са разпитани. Направила съм всичко, което мога в качеството си на гражданин. Като че ли по този въпрос не се работи. Не са ме търсили нито от полицията, нито от прокуратурата", добави адвокатката.

Тя смята, че случаят може да се неглижира, но това не го прави по-малко престъпление. Савова призова прокуратурата към адекватни действия. По нейните думи в района има достатъчно камери, които биха помогнали да се установи извършителят.

"Първо за зарадвах, пипнах се навсякъде почувствах се, че съм жива и това ми хареса. Няма как да приемеш подобно събитие, без да си наранен и това да не ти повлияе. В обкръжението си не познавам хора, които да имат такива психични отклонения. Взимам участие в дела с изключително големи интереси. Най-вероятно някой е изключително засегнат, до такава степен, че да иска нещо, което е толкова неблагоприятно за мен", каза още юристката пред bTV.

По повод работата й по делото срещу Десислава Иванчева тя заяви:

"Ако намеря връзка, това е много страшно. По делото "Иванчева" никога не е имало обрат. То се движи само в една посока - то е натиск, преса. Най-голямата адвокатска работа, която свърших беше да дам вода на тези жени, които не бяха пили повече от 5 часа вода и да помоля Гешев да ми разреши да бъдат пуснати до тоалетна. Това, което се случва по делото, е една изключителна жестокост. Още от първия ден на задържането. На всяко влизане и излизане от ареста те са събличани чисто голи, за да бъдат проверени. Двете жени са в килия с размер 2 на 3 метра, която споделя обща тоалетна със съседната килия. Двете очевидно не са в добро здравословно състояние".

Миналата седмица протест на прокуратурата спря незабавното освобождаване на Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова под домашен арест.

"Жалки бяха свидетелските показания на Ваклин, това беше изключително жалка работа, може да си го представите Ваклин, който влиза в съдебно заседание със записки - нещо, което му е записано и той трябва само да го изрецитира. Беше мъка за всички ни д измъчените обяснени на Ваклин, който започна непрекъснато да се обърква за дати и събития", каза още Савова за основния свидетел по делото - строителния предприемач Александър Ваклин, който твърди, че му е поискан подкуп от кметицата.