69-годишният Пламен Христов, който изчезна безследно под връх Вихрен в Пирин и след няколкодневно издирване бе открит мъртъв, е дългогодишен състезател по хокей на лед и треньор, съобщиха от Българската федерация по хокей.

Сигналът към Планинската спасителна служба бе подаден на 26 декември. Тогава Христов се отправил на разходка в Пирин. Около 17 часа за последно се чул с близките си, като им казал, че е на около десетина метра под връх Вихрен. След това от него нямаше и следа.

Планински спасители с дронове издирваха 69-годишния мъж в продължение на седмица. На 2 януари в един от улеите на Влахина долина под връх Вихрен дрон засне тялото му. За съжаление на метри от него спасителите намериха още едно тяло. Оказа се на 55-годишен сръбски гражданин, който празнувал Нова година в Банско.  

"Пламен Христов бе състезател по хокей на лед от далечното минало с отбора на ЦСКА и треньор на детския хокеен отбор на Славия през 90-те. Влюбен в планината, покорил повечето от най-високите върхове по света и у нас", написаха още от Федерацията по хокей.

Опелото ще се състои на 10 януари от 12.30 часа в параклиса на Централните софийски гробища.