Това заяви в интервю за „Фокус” шефът на "Пътна полиция" главен инспектор Богдан Милчев заради струпването на автомобили, след като преди три дни започна строителството на ново кръстовище на две нива.

"Предлагаме сутрин и вечер хората да минават през бул. „Г. М. Димитров”, "Симеоновско шосе", Семинарията, ул. „Свети Наум” до хотел „Хемус”. По този маршрут сутрин и вечер има полицаи, които осигуряват т. нар. „зелена вълна” и подпомагат по този начин много по-бързото преминаване. Така хората по-бързо ще стигат до местата, за които са тръгнали", каза Милчев.

Той добави, че има положителен отзвук от хора, които ползват маршрута, защото вместо да минават покрай Телевизионната кула, макар да обикалят малко по-дълго, се движат и пестят време, гориво и нерви.
„Моите наблюдения, когато минавам и контролирам трасето, е, че там има възможност да се натовари още доста. Хората трябва да започнат да го използват повече. Сега се използва по-скоро от тези, които така или иначе го използват. По-малко са тези, които минават, защото специално са си променили маршрута. Добре е хората да са информирани, че това е една възможност за тях”, добави началникът на КАТ.

Той коментира, че е съвсем нормално, когато на едно толкова възлово място в града, каквото е Телевизионната кула, се отбива по една лента, да се получи задръстване.