Във вторник, след катастрофа на столичния бул. "Черни връх", 35-годишният  Христов, нападна и преби Георги Милев, който предизвика инцидента. Водачът на другата ударена кола Никола Маринов също е обвиняем, но за хулиганство.

Прокуратурата поиска от съда да остави в ареста Христов, защото от събраните доказателства има обосновано предположение, че именно той е нанесъл побоя на Милев, съобщиха Нова телевизия и Канал 3.

Също така Христов е подсъдим в Специализирания съд като участник в банда за източване на ДДС, но все още няма постановена присъда по делото, затова се води неосъждан.

Адвокатът на обвиняемия Павел Чернев настоя за по-лека мярка за неотклонение, тъй като клиентът му е с чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Самият Симеон Христов заяви пред журналистите, че не помни да е удрял някого.

"Най-потърпевш в цялата ситуация съм именно аз, защото човекът, който предизвика катастрофата, се прави на жертва. Можеше да каже едно - извинявай. Доколкото знам, жена ми е доста зле и чака операция. Ако аз съм ударил някой и това се докаже, ще понеса своята отговорност", допълни той.

Районните магистрати решиха, че има доказателства за вината му, както и че има опасност да извърши друго престъпление. Но тъй като обвинението е за лека телесна повреда и няма опасност Христов да се укрие, съдът го освободи от ареста срещу парична гаранция.

В съдебната зала стана ясно още, че тъй като Симеон Христов се води неосъждан, най-вероятно той няма да получи ефективна присъда, а ще му бъде наложено административно наказание - глоба до 5000 лева.

Решението на районните магистрати може да бъде протестирано пред Софийския градски съд.

АНКЕТА: Как ще реагирате, ако сте свидетел на побой?