Внучка подаде сигнал за насилие в дом за възрастни хора в столичния квартал "Драгалевци", след като прибра дядо си със синина и кръвоизлив на окото, огромна рана на ръката и други охлузвания по тялото, съобщи NOVA.

От дома обяснили, че едната рана е от падане по стълбите, а другата от търкане с кисе, докато са го къпали. В медицинското обаче пише, че синините са вследствие на удари с твърди, тъпи предмети.

В заведението били настанени както дядото, така и бабата на жената, като молба към персонала била те да останат заедно.

"Всичко изглеждаше добре до първата вечер. Всяка вечер те се чуваха с двете си дъщери, но когато им звъннаха, първо телефонът даваше свободен сигнал, а след това беше изключен. На другия ден дойдох, за да разбера какво се случва. Обясниха ми, че телефоните са прибрани на съхранение в каса, защото са забранени. Не ни бяха предупредили за това", разказва съпругът на внучката.

В последствие хората разбрали, че в дома са разделили възрастната двойка, понеже не можела да съжителства заедно.

"По думите на управителката баба ми не можела да съжителства с дядо ми, след 70 години брак. И след първия ден, прекаран в дома, баба ми нито питала за него, нито го търсела. Наложи се да викнем полиция, след като дядо ми се появи с посинено око, кръвоизлив и рана на ръката. Обяснението беше, че дядо ми е паднал по стълбите, а раната е от търкане с кисе", обяснява внучката.

Пенсионерите са изведени след намесата на полиция.

След публикация в социалните мрежи към жената са изпратени още няколко сигнала за притеснителни случаи в дома. Тя разказа за две жени, които видели как бият възрастен мъж в двора на дома и сигнализирали прокуратурата. В последствие, по техните думи, върху оградата на дома е поставена плътна мрежа, която закрива видимостта.