"Всичко може да се случи, преговорите не са финализирани, докато всичко не е уговорено, а очевидно не е всичко уговорено" - това заяви пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев, като не коментира дали е имало скандали между преговорните групи в петък и за какво са били те. Той е категоричен, че никой в управлението не говори за увеличаване на данъците. 

"И да има проблеми и търкания, това е нормално, когато се решава кои да са членовете на Министерския съвет за следващите девет месеца", смята той. 

За Панев военният министър Тодор Тагарев не е препъникамък, а напротив - един от символите на правителството заради помощта за Украйна.

Депутатът очаква лидерите на ПП-ДБ ще постигнат добри резултати и коментира, че слабо правителство би било по-лошо от нови избори.

Според него няма друг ход, освен Асен Василев да остане финансов министър, тъй като предстои влизане в еврозоната:

"Да се сменя играч по средата на мача не е особено мъдро в момента и то при положение, че инфлацията пада."

Никой в управлението не говори за увеличаване на данъците, категоричен е депутатът.

"Никой не смята да се съобразява с МВФ, това няма да се случи по време на това правителство и това парламентарно мнозинство".

Ако няма споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ винаги можем да гласуваме против правителството, но тази хипотеза е по-малко вероятна, коментира Владислав Панев. И добави: 

"ДПС и опозицията ще имат значение по отношение на органите, които се избират с 2/3 мнозинство. Около тях очевидно ще трябва да се търси по-голямо мнозинство, както за всички останали ще приемаме номинации от партиите в парламента, така и от гражданското общество".