Едра градушка се изсипа над части от София вчера. Ледените парчета едва не съсипаха десетките коли, паркирани в локалното платно на "Цариградско шосе" в района на квартал "Изток". Само дърветата са спасили автомобилите от сериозни щети. Подобен леден порой е имало и в някои от крайните квартали, алармираха читатели на Dir.bg

Граждани публикуваха в социалните мрежи снимки на едрите ледени късове. Те сравняват градушката с подобна стихия в средата 2014 г., когато пострадаха множество коли в столицата. Месеци наред застрахователи не можеха да опишат щетите и да ги възстановят, а в списъците чакаха над 50 хиляди коли. 

Снимка: Фейсбук профил на Катя Николова

Градушка е пробила покривите на автобусните спирки в село Владо Тричков, община Своге, Софийска област, съобщиха по-рано потърпевши пред Столица.bg. Колите отбиха от пътя, а минувачите търсеха къде да се скрият от разразилата се стихия.

"Стоянките на рейсовете не се ремонтирани от дълго време. И една такава градушка ще повреди доста от тях. Дано само да няма ранени хора", коментираха пътници, които търсеха под кое дърво да се спасят от появилата се буря.