Над 30 служители на полицията и пожарната в Смолян, както и доброволци, издирват вече втори ден 82-годишната Шукрие Пиперкова от с.Тикале. Тя е в неизвестност от 2-ри юли, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Възрастната жена е забелязана за последно около 19 часа в земеделски имот в близост до селото. Двамата с внука й събирали сено по-рано през деня. Внукът тръгнал да се прибира по една от горските пътеки вкъщи, а баба му тръгнала по друга пътека малко по-късно, но не се прибрала.

Към 19 часа близките тръгват да я издирват, не я намират и подават сигнал на тел. 112. Тъй като пътеката, по която е вървяла минава край стръмни скали едно от предположенията е, че жената е паднала в урвата. Мястото е само на около 100 метра от дома на жената.

Още същата вечер в търсенето е включено и служебно куче, но без резултат. В сряда през целия ден е обхождан района, в който е забелязана, но също без резултат. 

"Жената е здрава, живее с една от дъщерите си и внучето, няма сериозни здравословни проблеми. До момента няма никаква следа от нея", каза кметът на село Тикале Юри Кацаров.

Издирването ще обхване по-голям периметър, в това число и скалиста местност, където алпинисти от пожарната Смолян ще търсят изчезналата жена. Те се спускат днес по стръмните скали край смолянското село Тикале.