Веселин Маринов отново ще пее за МВР. Той и колежката му Славка Калчева ще излязат на сцената в зала "Арена Шумен" за грандиозен концерт, организиран от шуменската полиция. Така униформените ще се опитат да преборят ало измамите, съобщава Телевизия Шумен. Ангажиментът на Веселин Маринов от държавното ведомство идва точно седем дни след думите "Не искам повече Веско да ми пее", с които премиерът Бойко Борисов продружи новината за раздялата на Цветан Цветанов с ръководните постове. 

За концерта под наслов „Заедно можем да спрем телефонните измами“ са раздадени 2500 покани на пенсионери от цялата област, съобщават още от Телевизия Шумен.

„Ще имаме клипове, които ще бъдат пускани, имаме жив пример на муле, имаме жив пример на потърпевша и в същото време ние ще си предадем нашите послания към хората. Всичко това ще бъде съчетано с приятна музика и веселие”, каза ст. комисар Ялчън Расим – директор на ОД на МВР – Шумен.

На присъстващите ще бъде разяснено кои са най-честите сценарии за измами. „Искаме да направим нещо, което никога не е правено в страната. Това може би ще бъде началото на тази кампания и се надяваме по този начин нашите послания да достигнат до по-широк кръг от хора“, каза още ст. комисар Ялчън Расим.

„С повишаване на информираността на населението относно проблема с телефонните измамите, вярваме, че ще ограничим техния брой. Считаме, че тази кампания ще окаже силно въздействие както върху присъстващите на концерта на 13-ти, така и техните близки и познати“, категорична е Мая Блъскова – представител на „Алкомет“. В област Шумен за последните 5 години са извършени 200 измами с щети за над 740 000 лева. Рекорд е поставен през изминалата година - 44 измами на стойност 316 000 лева. Най-често потърпевшите са жените на възраст между 55 и 75 години, живеещи в широкия център на Шумен.

Веселин Маринов изпълнява на живо "Нашата полиция" през 2010 г.