Американската банда "Дропкик Мърфис" спря концерта си в София заради нацистки поздрав, отправен от фен в публиката. Той вдигнал ръка във въздуха и започнал да крещи. Изпълнителите прекъснали концерта и се конфротирали с почитателя им, който по време на песните продължил да ги поздрави с хитлерсткия жест. Наложило се вокалистът на бандата Кен Кейси да проведе разговор на 4 очи с фена.

Изпълнителят предупредил от сцената, че ако нацистките поздрави продължават, ще спре концерта си. "Среден пръст, а впоследствие и юмруци за отрепката, която отправяше хитлeристки поздрави вчера на концерта на Dropkick Murphys в София. Шоуто беше спряно за около пет минути, благодарение на този момент, през който част от хората скандираха 'Nazis out', а няколко момчета дори влезнаха в ролята на гардове и се опитаха физически да изгонят нацистите", коментират недоволни фенове на бандата, чието настроение е развалено след сцените.

"Крайно време е организаторите да вземат мерки, най-малкото защото се излагат пред хората, които самите те канят. Всички си спомняме и какво стана на друг концерт, организиран от Radio Tangra Mega Rock - Exploited през 2007г. На Toy Dolls също имаше доста сбивания с нацисти. Проблемът няма да изчезне ако просто си затворим очите. Очакваме вашата реакция!" призовават във Фейсбук групата "Хардкор и пънк сцена без расисъм".

Те подчертават, че чрез социалните мрежи са изразили опасения от присъствието на нацисти на концерта още на 3-и юни. 

"Ако има нацисти, които са си закупили билети, е хубаво да ги продадат или да се откажат от присъствието си на концерта, за да не попаднат в ситуация, подобна на тази от видеото (бел.ред. - публикувано е видео от друг концерт на групата), в която техен съмишленик е пребит от членовете на бандата. За тези които не знаят, ще споменем, че Дропкик Мърфис са изразявали неведнъж подкрепата си към левите и антифашистки движения чрез песни и действия", пишат още почитателите. 

Те цитират думите на Кен Кейси след снощния концерт,  отправени от сцената по повод на случката: "Сами сте си виновни за тази ситуация!".