Зам. председателят лично дръпна шалтера на купоните на плажа "Кабакум" във Варна възмутен от шума, който смущава почиващите.  

Северното Черноморие отвръща на удара срещу децибелите - това е шеговитият поглед на ВОЛЯ по повод нелепия опит за ПР на вицепремиера Валери Симеонов.

Видеото е на популярния във Варна шоумен - Кварталната Батка по песен на Гери Никол, която е дала разрешение да се използва парчето й.  

Дир. бг припомня, че показните акции на вицепремиера Валери Симеонов тръгнаха от Слънчев бряг и повдигнаха много коментари в социалните мрежи, на политици и политолози. 

Дори се стигна до протести. Симеонов обясни, че акциите му са съобразени със закона, което е факт. И все пак нямаше как да не си зададеш въпроса популизъм или що е туй той да води бащина дружина. На тези упреци вицепремиерът намери обяснение – задавал бил модела. Но някак си остана привкуса, че институциите, когато искат да работят нямат нужда от задаване на модела. Акциите породиха и въпроса има ли разнобой в управляващата коалиция и в частност между вицепремиера Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова, която подчерта, че трябва да се внимава какво се прави в тази област. Стигна се до там премиера Бойко Борисов да заявява, че подкрепя Симеонов, а той самият да отрича подобен конфликт.

Породи се и въпроса трябва ли да има шумни и спокойни курорти в България и по какъв модел трябва да са те? В крайна сметка много шум за нищо. Когато държавата иска да разреши даден проблем, то със сигурност това може да стане без екшън модела, а със здрава ръка тихомълком.