И тази година Националната асоциация за приемна грижа организира превърналата се вече в традиция "Вечер на успелите" - това е нейното шесто поред издание.

Емоционалното събитие е своеобразен абитуриентски бал, с който по своя път в живота ще потеглят 20 младежи, отраснали в приемни семейства, изпратени от своите приемни родители и подкрепящи ги организации и личности.

"Вечерта на успелите" е празник на тандема приемни родители - младежи, които заедно доказват, че един живот, започнал зле, има шанс да продължи успешно благодарение на приемната грижа, която наистина спасява детството.

За обезпечаването му са необходими 5000 лева, поради което инициаторите от асоциацията се обръщат към желаещите да дарят през Платформата на Фондация BCause. До момента са събрани едва 650 лева.

"Ще бъдем много благодарни, ако се включите в инициативата на Националната асоциация за приемна грижа за набиране на средства, с които всеки от абитуриентите на събитието да бъде подкрепен за първите му дни самостоятелен живот, включително да прекарат един прекрасен и независим празник и със своите съученици", апелират към дарителите от организацията на приемните родители.

През годините Националната асоциация за приемна грижа, която е създадена преди 13 години от приемни родители, остава до своите деца и след завършването на училище, като им осигурява менторство, подкрепа за продължаване на образованието, намирането на работа и др., за да имат те малко по-равен старт с връстниците си. В асоциацията членуват повече от 800 приемни родители от цялата страна.

В миналогодишното издания на "Вечер на успелите, пето поред, участваха абитуриенти от Провадия, Велико Търново, Свищов, Плевен, Трявна, Кюстендил, Разград и Белене, стигнали до момента на пълнолетието и дипломирането с подкрепата на своите приемни семейства.

Как да подкрепите зрелостниците, отгледани от приемни родители, за техния най-важен празник,

можете да видите тук >>.