Бившият директор на пловдивската полиция комисар Йордан Рогачев е възстановен на работа. Това става, след като административният съд в Пазарджик със свое решение е спрял заповедта за временно му отстраняване от директорското място. Информацията потвърди за БНТ самият Рогачев.

Това означава, че към днешна дата Йордан Рогачев е титулярен шеф на пловдивската полиция, а старши комисар Петър Тодоров е зам.-директор и временно го замества, тъй като шефът на ОДМВР е в отпуск по бащинство.

Решението на съда е от 29 юни след подадена жалба. В нея се твърди, че има непропорционалност между целта на наложеното ограничение и конституционно гарантираното право на държавния служител на труд и социално осигуряване.

В мотивите си за решението магистратите посочват, че незабавното изпълнение на заповедта за отстраняване ще има като пряка последица освен психологическия стрес за членовете на семейството му, но и един дълъг период от време, през който те ще бъдат лишени от доходи, включително и от такива за поддържане на базовите потребности на двете малолетни деца, както и за осигуряване на елементарен минимум за нормални жизнени условия.