"19-те обвинения срещу мен отпаднаха, така че аз ще се върна в България. Може да е по време на изборите. Или след изборите. Защо да не се върна?". Това заяви в интервю пред Миролюба Бенатова в "Алтернативата" по ТВ1 издирваният бизнесмен Васил Божков, който се намира в Дубай. "Имам два паспорта", добави шефът на "Нове холдинг".

Божков отрече да е финансирал протестите, както и изборите. "Дори на застъпниците не съм плащал", твърди бизнесменът.

Той коментира и други горещи теми, свързани с него. За назначаването на член на партията му Елена Павлова Фичерова- Караиванова за началник на кабинета на вътрешния министър от служебното правителство, Божков заяви: "Не съм се чувал с Бойко Рашков, не съм го съветвал или притискал да назначи за шеф на кабинета си член на моята партия. В нея членуват интелигентни хора, всеки от които има своя визия за бъдещето си и за кариерата си. Не виждам нищо лошо в това назначение".

"Левски" беше абсолютен рекет. Винаги съм подпомагал спорта, но когато ти кажат: "Взимаш "Левски" или бизнесът приключва" - имаш ли избор? Нали го видяхме и в сигналите на Илчовски? Нашата държава се управляваше доскоро така", каза Божков пред Бенатова.

По думите на издирвания бизнесмен Делян Пеевски в момента се намира в Дубай, но двамата не са се срещали. "Аз знам къде живее, той също знае аз къде живея и вероятно се избягваме", каза Божков.