Кметът на Сливен Стефан Радев обявяви 19 август, понеделник, за ден на траур по повод трагичната смърт на 7-годишната Кристин Георгиева, която беше зверски изнасилена и пребита до смърт.

Той изказва дълбоки съболезнования от негово име и от името на Община Сливен към семейството на детето, съобщиха от Община Сливен. Радев изразява съпричастност с болката и трагедията на близките и е категоричен, че в този тежък момент общината застава зад роднините и потвърждава готовността си да окаже финансова, психологична и всяка друга подкрепа, от която имат нужда.

Пред близките кметът е поел ангажимент общината да поеме разходите по погребението, което ще бъде следващата седмица.

По-рано днес майката на задържания за убийството Мартин Трифонов призна, че му е помагала, докато полицията го издирва. 21-годишният мъж идвал тайно за храна. Жената заяви, че не вярва той да е убил момиченцето, бил добър ученик и искал да стане художник.

От полицията обаче заявиха, че той е регистриран за кражби и блудство на 16-годишно момиче, лежал е и в затвора.

Окръжният прокурор на Сливен съобщи, че на Трифоно ще бъдат повдигнати три обвинения - за убийство по особено жесток начин, за изнасилване и блудство. Наказанията са съответно 30 години затвор, доживотен и доживотен без право на замяна.

Очаква се съдат да му наложи постоянна мярка за задържане под стража.