Майката на заподозрения за убийство на 7-годишното момиче Мартин Трифонов не вярва, че синът й е убиец. Тя призна, че е помагала на сина си, докато се е укривал от полицията.

Той беше задържан 24 часа след престъплението и остава в сливенската болница, след като  беше ранен при преследване с полицията. Заподозреният ще остане в областната болница в Сливен поне пет дни, защото е със счупена кост и тежко артериално кървене, което е наложило спешна оперативна интервенция. Там 21-годишният мъж е под засилена полицейска охрана.

Според полицията майка му е знаела какво е извършил, но го е укривала. Пред bTV Стоянка Стоянова разказа, че във фаталния ден Мартин отишъл до магазина рано сутринта и се върнал чак следобед. От полицаите разбрала какво е направил синът й. Признава, че докато се укривал в гората, идвал вкъщи за храна.

"Каза ми приготвяй ми багажа и ми остави ядене - нямаше време въобще да ми обясни какво се е случило. След това хукна. Идваше от гората да му давам ядене. Каза ми, че няма да се предаде, понеже искали да го вкарат в затвора", каза тя.

Днес изтича 24-часовата полицейска мярка на Трифонов и той ще бъде задържан за 72 часа. Окръжният прокурор на Сливен каза, че ще му бъдат повдигнати три обвинения - за убийство по особено жесток начин, за изнасилване и блудство. Наказанията са съответно 30 години затвор, доживотен и доживотен без право на замяна.