Двете най-сериозно пострадали в тежката катастрофа между микробус и ТИР край Лесово жени бяха успешно транспортирани от ямболската болница с военния самолет "Спартан" и вече са настанени в спешния център "Пирогов".

Както вече стана ясно, те са сестри - на 46 и на 51 години. По-младата е в по-тежко състояние и е интубирана. В болницата тя е преминала през скенер на цялото тяло. Установени са травми на гърди и корем, контузия на мозъка - счупен череп, лицева травма, съобщи тази вечер на брифинг пред "Пирогов" здравният министър проф. Костадин Ангелов, цитиран от БНТ.

Втората жена е с фрактура на таз, бедро, счупване на ръка и мозъчно сътресение. 

"Опасност за живота винаги има, много е рано при такова състояние да правим прогнози. Ще направим всичко възможно", отговори той на въпрос какви са прогнозите за състоянието на двете сестри.

13-годишно момиче е най-младата пострадала при катастрофата. Тя остава в реанимацията на ямболската болница. Момичето е дъщеря на една от жените.

Още 8 ранени остават в болница в Ямбол, като лечебното заведение има пълен капацитет за грижите, свързани с тях, подчерта проф. Ангелов.

Само петима от пострадалите при жестокия удар са освободени за домашно лечение.

Един от тримата загинали е шофьорът на микробуса, който превозвал хора от Сливен и Ямбол, тръгнали на пазар в Одрин. Водачът на украинския ТИР, в който бусът се забил, е задържан и се очаква да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, тъй като е създал предпоставка за катастрофата. Бил спрял в лентата за движение без светлини и шофьорът на микробуса го видял едва в последния момент на мокра настилка рано сутринта.