В деня на изборите информационният лидер в радио ефира ще предложи на слушателите цялата картина от страната и чужбина с репортерите и кореспондентите на програмата, както и първите резултати, анализи и коментари във вечерното изборно студио с водещ Явор Стаматов.

През целия ден по "Хоризонт" очаквайте подробности за хода на изборния ден и избирателната активност, с преки включвания както от ЦИК, така и от изборни секции в страната и чужбина. В новините и извънредните предавания на програмата репортерите и кореспондентите ще информират ще има ли проблеми с машинното гласуване и видеозаснемането, и как ще бъде осигурена сигурността на вота.

Изборите в секциите в Турция ще следи специалният пратеник на "Хоризонт" Мира Стефанова.

Ексклузивна информация за динамиката на вота и първите резултати ще бъде предоставена от социолозите на "Галъп интернешнъл болкан", агенцията партньор на БНР в изборния ден.

Точно в 20.00 часа на 2 април в сайта bnr.bg и основната фейсбук страница на обществената медия започва специалният видео формат "Изберете с БНР" с водещ Златко Желев. В новото дигитално студио на Радиото специални гости ще коментират шансовете на партиите, влизащи в следващия парламент да съставят правителство и какво вълнува българина днес - политиката или цените на хранителните стоки за Великден. Сред поканените коментатори са: политологът Теодора Йовчева, предприемачите Таня Скринска и Стефан Димитров, актьорите Гергана Стоянова и Симеон Владов, както и двете момчета, които стоят зад успешния проект за новините на БНР на жестов език - Борис Бъндев и Александър Калинов. След края на изборния ден от урната на БНР - вместо да пускат бюлетини, гостите ще теглят... политически късмети.

С много директни включвания от партийните централи екипът на дирекция "Дигитални програми", в партньорство с журналистите от програма "Хоризонт", ще покаже с картина първите реакции, отзиви и коментари. Специални видеорепортажи от страната, подготвени от регионалните програми на БНР, ще допълнят картината от деня. Ще бъдат представени нагласите на различни поколения избиратели от Видин, Бургас, Шумен, Русе и Кърджали - от абитуриентите до няколко участнички в конкурс за Мис... Заедно с водещия Златко Желев зрителите ще присъстват и в един час по политика със студенти в Нов български университет и техния преподавател Антоний Тодоров.

"Целта ни е да покажем едно различно "предаване", в което да се чуят множество гледни точки от реалния живот. Радвам се, че целият екип се включи с идеи в реализацията на това следизборно студио", коментира директорът на дирекция "Дигитални програми" на БНР Иво Тодоров.

"Изберете с БНР" започва в 20.00 часа на 2 април и ще продължи, докато има интересна актуална информация, свързана с вота.

Подробности тук >>