"Успяхме да спрем например джиповете, които се качват нагоре към езерата. Успяхме, защото работихме заедно - с общината, с полицията, с районната дирекция по горите, с областната управа." Това каза пред bTV уволненият директор на Национален парк "Рила" Владимир Милушев.

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова уволни Владимир Милушев от поста директор на Национален парк "Рила". Новината съобщи самият Милушев във "Фейсбук". Уволнен беше и директорът на НП "Пирин".

"Мотивите в заповедта са несправяне със служебните задължения. Общо взето това е липса на координация, липса на добро управление, липса на добър контрол. След като само няколко седмици по-рано в проверка, извършена от същото министерство, беше упоменато, че контролът на територията на Национален парк "Рила" е много добър. Няколко седмици по-късно с точно противоречив мотив е връчена заповедта за освобождаване", коментира пред bTV Милушев.

Милушев и Мечев бяха назначени за директори на двата парка в началото на март от редовния кабинет "Петков". Милушев признава, че е назначен без конкурс, но причината била липса на време за процедурата.

Владимир Милушев смята, че за този период от 7-8 месеца е успял да свърши много работа в парк "Рила".

От организацията "За да остане природа в България" организират протест заради провеждаща се чистка от МОСВ.