Уволненият директор на НП "Рила": Спрях джиповете към езерата

Природозащитници ще протестират заради чистката, извършвана от МОСВ

Обратно в новината

Коментари - Уволненият директор на НП "Рила": Спрях джиповете към езерата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И Герб са в симбиоза. Това е ясно вече на всички

Човекът прави внушение, че заради пусти джипове бил уволнен. Ми те много могъщи тия джипаджии, бре! Цял министър назначили.

голяма па работа.. ей начи .. свършат работата която по принцип трябва да вършат и после изтъкват, че разбираш ли са си вършили работата като някакво абсолютно нещо...

Нямам мнение дали се е справял или не. Но бил назначен без конкурс защото "нямало време за процедурата". А всъщност защото, кирчовците изобщо не се интересуваха от правила, процедури и закони. Даже и от конституцията. Важното е партията да го счита за правилно (използват и думата морално, което е доста цинично, особено когато си нарушил конституцията).

Така е, трудно се преборва мафията, особено след последните 12 години окопаване на всички нива в държавата.

На каква основа е дадена оценката 1. че "има добър контрол" и 2. "няма добър контрол" , обоснование, снимки , обосновани оценка от експерти и хора които ходят там. Какви са тези общи приказки! Ами планините само ни останаха, бе хора!

Много познат почерк - спрях джиповете, спрях корупцията, спрях нитратните зеленччуци, тоя да не е от ПП?

От НПО-тата е и от ДБ а джипове се движеха към езерата август тази година, така че това не е спрял

Трябва да унищожим всички лифтове. Трябва да премахнем всички ски писти. И реално трябва да забраним всякакво ходене в планините. И защо да спираме само до там еко талибанче? Ми дай да всички сгради и да живеем екологично по дърветата. Премахва ме пътища забраняваме автомобили затваряме предприятията премахваме интернет, дето го използваш за да си пишеш коментарите по поръчка. Нали това ти е идеята? Ама интересно всичките тия еко талибани много си обичате удобствата. Като например автопарка на всичките еко талибани-странно не ходят пеша. Имат си големи апартаменти а не живеят по дърветата. Оня ден две еко талибанчета не работи ли и един ден в живота си намазаха една картина за да направят изявление. Пускат ми реклама за някакво хлапенце на 20тина години от дубай колко се загрижило за природата, щото тати петролния шейх осигурил парите.

В ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ОТЧЕТЛИВО СЕ ОТКРОИ ТЕНДЕНЦИЯТА ДА СЕ НАЗНАЧАВАТ НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ САМО ПОСЛУШНИ МАЛОУМНИЦИ, КОМПРОМЕТИРАНИ КАТО ХОРА И СПЕЦИАЛИСТИ! ТОВА Е ЧАСТ ОТ ПЛАНОВЕТЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ.

Вярват и на теорията за плоската земя и за рептилиите и за чиповете и така нататък. Още същата седмица след така наречената забрана пуснаха репортаж на по телевизията как джиповете продължават да си вървят.

ЗАРАБОТИ ЦЕНТОВЕ ЗА ЛИМОНАДА! АЙДЕ СЕГА ДАВАЙ И ЗА СЕМКИ!

Тоест ти твърдиш че такъв репортаж няма. Ти твърдиш че след като тоя еко мафиот подписа една заповед и джиповете спряха? Наистина ли си толкова жалък и тъп?

КАТО ТЕБ, ЗНАЧИ СЪМ ТЪП!

Като няма лиффффтове нали псевдо еколози ги забраняват. Хората тръгват с коли. Я еколози да садят дървета.

Като няма лифтове се ходи пеша!

Няма проблем да ти се конфискува личния автомобил за да ходиш пеш.

сам си каза мотива им бе, моето момче! Е как да те оставят при това положение?

някой не излезе ли наскоро със статия, че Рилските езера ще изчезнат до 20-30 години заради промените в климата? Проблемът ще се разреши от самосебе си :D

Що НЕ ГИ чистят от наоси а забраняват.

Как така в супер екологична швейцария е пълно със ски писти и лифтове и въпреки това швейцария я дават като еталон за опазване на природата? Или австрия например? Обаче не, само на пишман еколога ганьо лифтовете и ски пистите му пречат.

А всъщност повечето швейцарци с експертиза по въпроса много категорично заявяват, че Швейцария е прекалила със ски курортите и "усвояването" на планината. За съжаление не си пазя линка към статията.

Ти нещо говорител на повечето швейцарци ли си? Или може би швейцарците са гласували нещо подобно на референдум?

СКОРО ЩЕ Я ДАВАТ КАТО ПРИМЕР И ЗА ОТОПЛЕНИЕ! ТАМ ВЪВЕДОХА ФАШИСТКИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ВЕЧЕ, НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 19 ГРАДУСА В ПОМЕЩЕНИЯТА! НЕМА ДА СЕ ПУАШИШ! ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА МИРА И ТАМ, ФАШИЗМЪТ ПОБЕДИ!

Искаш да ме убедиш сега че ти платения руски трол от дружинката на кутев си се загрижил за швейцария?

Точно швейцарска фирма НПО е в основата на спиране на лифтове и НЕ построяване на магистрала.

Тоя наистина ли е такъв идиот, че си е помислил , че с написването на една заповед от негова страна и поставянето на един подпис под тая заповед е спрял джиповете? Още на следващия ден дадоха репортаж как джиповете продължават не обезпокоявано да си пътуват нагоре надолу. И продължават и до ден днешен. Защото благодарение на великите природозащитници от еко мафията на тома белев-ние нямаме лифтове в планините.

а за какво са ти лифтове? Крака нямаш ли?

Крака нямаш ли си ? За какво ти е да пишеш поръчкови коментари в интернет? Уста нямаш ли си?

Поздрвления за Милушев, спрял е тази простотия с джпките до езерата! Коя е тази Каранфилова, предполагам е някоя калинка на ГЕРБ, мисли, че сега пака ще е на власт и се натяга .

И да те кача на един от спрените джипове:))))

В България, когато настъпиш бизнес интереси те уволняват. Когато си вършиш съвестно работата, но пречиш, пак те уволняват. Тук тези неща са нормални. За това сме изостанала държава.

Младият честен и почтен еко мафиот си е вършил работата?

Не го познавам човека, говоря по принцип.

Е аз не говоря по принцип а говоря конкретно. Еко мафиот от дружинката на тома белев.

Никой не е длъжен да създава допълнителни условия за да може куцо, кьораво и сакато да може да мърси планината..... Това ако не е еко дискиминация, здраве му кажи. Планината да не твоя. Напротив. Там трябва да се създадат условия, които да балансират възможно най-добре изскванията и на туристи и животни и т.н. Куцо, кьораво и сакато...????

Къде отидоха равните права? Една жалба за дискриминация и съдът ще излезе с решение повече за теб планина да няма. Щото ако за теб има и за тях трябва да има, ако за тях няма няма и за теб, иначе е дискриминация. Правова държава и върховенство на закона .....

Дай да направим асфалтов път до хижа Риски езера, за да може дебелите тюфлеци да слизат директно на нея и да си пият виното за да може да им е удобно .....

Значи никой не е длъжен да строи пътища за да имаш удобство ти да си караш колата. Никой не е длъжен също така да ти осигурява примерно градски транспорт-какви са тия удобства от къде на къде. За пореден път забелязвам как простотията задължително ходи по хората и особено по някои от коментиращите.

Когато от ДПС наредят на хората на Радев да скачат те питат само "Колко високо?". Този шапкар се оказа един голям продажник.

Хехе, тва да не е Бойко?!

Как така няма да бръмчат скъпите возила по Рила, около езерата?!!! Ми те нашите бизнесмени всичките са като в онзи виц дето един не искал да е с Клаудия Шифър на пуст остров щото няма на кой да се похвали! ПРОСТОТИЯТА, ПРОСТОТИЯТА ЩЕ НИ ЗАТРИЕ И....ЗЛОБАТА!

Важното е да сме живи и здрави.

Не си разбрал нещо или може и аз да не съм разбрал. Става въпрос за едни 5-6 джипа на местни които качваха хора да хижата. Хора които по една или друга причина не им се ползваше лифта. Не знам защо толкова се говори за тези джипове - човек може да си помисли, че е най-голямата далавера в България и тези правят повече пари от джиповете от колкото нарко дилърите. Просто много дразнят защото и пеша не е далече, а и лифт има... От друга страна някои възрастни хора не могат да се качат на лифта... не че само такива са им клиенти

Проблемът е много прост - това е национален парк и там превозни средства нямат място. Преди 2 години със семейството ми се опитахме да се качим пеша по пътя под лифта - повярвайте не е приятно на всеки 10на минути да минава джип, който вдига пушек, хвърля камъчета и разваля цялото преживяване, че си в планината. Тези джипове никога не са били спирани и това е тъжната истина.

Какви възрастни хора пък са били по джиповете. Като човек който ходи редовно и зима и лято на Рилските езера - редовно, не веднъж годишно, мога да кажа че масово джиповете се използваха от всякакъв тип хора. Особено когато на някои не им се е бързало да хващат последният лифт и си плащаха да ги свалят с тях. И тук проблема не е това какви пари се правили или как се е правило, проблемът е че тези джипове вредят с шума си на животните в планината. Никой не се е интересувал за въздействието на шума от МПС-тата върху тях. За това и моторните шейни са силно вредни зимата за горските обитатели. Когато имаш природен парк трябва да го пазиш. Има лифт, макар и бавен е сигурен и е изграден с цел удобство за хората които са решили да прекарат времето си в планината сред природата. Никой не е длъжен да създава допълнителни условия за да може куцо, кьораво и сакато да може да мърси планината.....

Съгласен съм - аз винаги пеша го качвам. Просто казвам, че това не е кой знае какво. Не може да кажеш аз съм много добър директор защото спрях джиповете.

Относно шумът... ти си качил хиляда говеда горе с лифта, някакви магарета им носят багажа, лифта работи на пълни обороти, а ти ми говориш за 5 джипа. За мен август месец рилските езера са забранена зона. Все едно... в никакъв случай не защитатвам джиповете, но според мен основното зло там е лифта

С тази разлика че шума от лифта е изолиран в 2 точки а хората се приемат като естествено присъствие за животните, докато шумът и вибрациите от двигателите, както и изгорелите газове не са неща познати на животните. 2-ро, лифтът е ситуиран в определена зона на планината, докато вероятно не знаеш, но точно в региона на Рилските езера има 6 активни пътища през които се качват джипове. Не е само широката пътека до лифта. Темата е изключително дълга и е изцяло в подкрепа за това ДА НЯМА двигатели в планината. Пак казвам - изградено е нещо, дори сегашният човекопоток е вреден за природата, джиповете даваха допълнителна опция за още повече хора....

А данъци дали плащат? Като им е незаконна дейността, малко не виждам как ще дават билетчета....къде ли е Икономическа полиция?

Джиповете са спрени още при предишния директор!

Точно така.Трябва явно да се пуснат отново джиповете. Наистина простотията и глупостта ще ни затрият.

Моля, коригирайте си грешката в заглавието!