На 24 октомври сутринта ще бъде пуснато движението по бул. "Филип Кутев" от "Симеоновско шосе" до ул. "Сребърна", съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи проверка на обекта.

Още снимки вижте тук >>> 

Участъкът, чието изпълнение започна през април тази година, е с дължина 1 км и 250 метра и осигурява облекчаване на трафика в една от най-натоварените части на града, заяви кметът Фандъкова.

Новоизграденият участък на "Филип Кутев" е шестлентов, с по три ленти в посока, с бус лента, обособена велоалея с широчина два метра, с широки тротоари, достъпна среда и изцяло обновени подземни мрежи. Изградено е ново лед осветление, посадени са около 200 нови дървета, стената към зоопарка е изрисувана с неговите обитатели.

Направени са и две кръстовища със светофарни уредби, реконструирано е кръстовището с бул. "Г. М. Димитров", изброи Фандъкова. Предстои до края на годината да бъде пусната и нова автобусна линия №288, която ще свърза "Гео Милев" с бул. "Черни връх" и ще се движи по бус лентите на новия булевард.

"Заедно с участъка, който изградихме миналата година и сега разширяваме до бул. "Черни връх", булевардът е изцяло нов, с дължина близо 2,3 км, допълни тя. Това е огромен обект, стратегически за града, част от третия градски ринг, и е ангажимент, който изпълнихме, каза столичният кмет. По думите ѝ вътрешният градски ринг облекчава движението в цялата централна градска част.

Столичният кмет обърна внимание, че се променя организацията на движението по бул. "Филип Кутев" при кръстовището с бул "Г. М. Димитров". Предимство се дава на движението по бул. "Филип Кутев", моля шофьорите да внимават, отбеляза Фандъкова.

Стената към зоопарка е изрисувана с неговите обитатели

Снимка: БТА

Относно останалите ремонти в столицата кметът Фандъкова информира, че на финала е реконструкцията на ул. "Кукуш" в район "Илинден". Пуснато е движението по бул. "Ломско шосе", предстои да започне ремонтът на моста в "Бакърена фабрика", внесено е и разрешението за строеж за ремонта на бул. "Рожен".

Снимка: БТА