Подготвените от Светия синод и одобрени от Министерство на образованието и науката учебници по "Религия-Православие" от 1-во до 12-и клас вече са отпечатани и са налични в Софийската света митрополия. Учебниците могат да бъдат разгледани на сайта на Българската патриаршия.

Преподавателите по предмета "Религия-Православие" в общообразователните и неделните прицърковни училища от диоцеза на Софийската епархия могат да заявят необходимото им количество учебници чрез приложения формуляр в деловодството на Софийската света митрополия или на електронния адрес: [email protected]. Заявките ще се приемат от 1 до 15 септември 2023 година.

Синодалните учебници по "Религия-християнство-Православие" за 10-и и 12-и клас са утвърдени с официални заповеди от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщиха на 14 август тази година от Българската патриаршия, припомня БТА.

Новите два учебника се включват в списъка на Министерството на образованието и науката (МОН) с познавателните книжки, учебниците и учебните помагала, които могат да се разпространяват и използват в системата на училищното образование, съобщиха тогава от БПЦ.

Снимка: bg-patriarshia.bg