Това коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от БНР и БТА.

Деветокласникът от Националната търговско-банкова гимназия бе открит на 2 юни мъртъв на пейка в Борисовата градина. Момчето бе убито с един удар от нож в областта на сърцето.

В неделя стотици роднини, приятели и съученици изпратиха в последния му път 16-годишния Георги. Поклонението пред тленните останки на момчето бе в църквата "Св. Георги", а след това ученикът бе погребан в тесен семеен кръг в гробищния парк в столичния кв. "Симеоново".

По думите на Бъчварова видеозаписите от охранителните камери около мястото на инцидента не дават достатъчно ясен образ на лицето, за което се предполага, че е съпричастно към престъплението. Вътрешният министър уточни, че дори не може да бъде направена разлика дали силуетът е на млад или възрастен човек.

"Работи се обаче активно по идентифицирането на лицето и се прилагат всички възможни мерки", заяви тя.

Установено е лице, което отговаря по психопрофил на евентуален съучастник или свидетел.

Бъчварова допълни, че към момента този човек се издирва и изрази надежда в следващите дни да има по-ясни резултати по случая.

Вътрешният министър участва в церемония, на която Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" получи 67 автомобила за гасене на горски пожари. Те са осигурени по проект „Техническо обезпечаване на оперативните структури на ГДПБЗН за ограничаване и ликвидиране на горски пожари” по Оперативна програма „Околна среда“, съобщиха от пресцентъра на МВР.  

Вижте снимки>>>

Новите машини разполагат с термовизионни камери. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева уточни, че с новите камери вече се вижда на разстояние около 20 километра.