Снощи около 20.20 часа в полицията позвънила 51-годишна жена от Горна Оряховица, съобщиха от МВР. През сълзи тя обяснила, че е открила мъртвия си 24-годишен син в жилището на неговия съученик Ивайло.

Двамата живеели в един блок в горнооряховския кв. "Пролет". Тихомир отишъл да преинсталира компютъра на Ивайло. Когато не се прибрал и не отговарял на телефона си, майка му отишла да го потърси и намерила обляното му в кръв тяло в жилището на 23-годишния Ивайло.

При огледа в присъствието на прокурор и съдебен лекар било констатирано, че смъртта на Тихомир е настъпила от нанесени множество прободни и прорезни рани.
Ивайло Иванов, който е криминално проявен, успял да избяга и да се укрие. Часове по-късно обаче той е задържан.

Домоуправителят на входа Румен Петров каза пред bTV, че Ивайло е живеел сам в апартамента. Бил безработен от години. Други съседи пък разказаха, че младият мъж е имал психични проблеми и е пиел лекарства. „Вратата е била отворена, било е почистено навсякъде вътре, измито. Казаха, че тялото на Тихомир е било под леглото”, разказа приятел на убития.

Говорителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Катя Лещакова заяви, че на Ивайло по прякор Папурко е повдигнато обвинение за умишлено убийство, предаде Дарик радио. За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор.

Тя обаче уточни, че е назначена съдебно-медицинската експертиза, която трябва да установи степента на жестокост на деянието.

Мярката за неотклонение на Папурко е удължена за срок до 72 часа, очаква се съдът да му наложи постоянен арест.