Убиецът, който бе обявен за общодържавно издирване, след като в петък вечерта намушка няколко пъти с нож жена си и избяга, е открит тази сутрин във вилата на родителите си край язовир Тополница.

"Вилата се намира край село Мухово - на границата между Пазарджишка и Софийска област. Районът е високопланински и не е гъсто населен. Георги Генов не е оказал съпротива при ареста. Той бе задържан по оперативни данни, не е имало сигнал от граждани", допълни говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

При претърсването на вилата е открит ножът, с който Георги е убил съпругата си, съобщи на брифинг в Пазарджик главният прокурор Сотир Цацаров. Там е била паркирана и колата на убиеца - "Мазда", с която той избяга от Пещера.

"При претърсването от органите на реда е било намерено и оръжието на убийството – въпросният нож. Предстои транспортирането на лицето под конвой до Пазарджик, където да му бъде повдигнато обвинение, да бъде задържан за 72 часа и разбира се, да се внесе искане за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“, уточни Цацаров.

В акцията по задържането на Генов са взели участие и военнослужещи от специалните сили, които са блокирали района с високопроходима техника. Те са се включили в операцията с разрешение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.