Подготовката на секциите започна от рано тази сутрин. През цялото време бюлетините бяха под наблюдение на полицията. Повечето от секциите вече са запечатани.

Подготовката за изборния ден в някои секции в София започва в късния следобед. Бюлетините и изборните материали пристигат с малко закъснение. Транспортирането им се извършва под полицейска охрана и в присъствието на представители на общината и общинската избирателна комисия.

На място бюлетините и изборните книжа се приемат от членовете на избирателните комисии. Получили са специален инструктаж за изборния ден. За разлика от друг път - по дълъг и подробен заради спецификата на изборите.

След като и списъците с имената на кандидатите за вота вече са поставени, секциите се запечатват.

Само за около 24 часа полицията е установила близо 750 човека, които са имали съпричастност към престъпления, свързани с изборите, отчетоха днес от МВР.

Общо 6 363 761 души имат право на глас на местните избори, които ще се проведат на 25 октомври. 534 144 е броят на заличените лица в списъците за местен вот. Избирателните списъци за националния референдум съдържат 6 885 893 гласоподаватели.

Броят на заличените лица от избирателните списъци за националния референдум е 16 755.