Тялото на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, който почина през ноември м.г., днес бе ексхумирано, съобщи в. "Хюриет дейли нюз".

Гробът на Сюлейманоглу бе отворен, за да бъдат взети проби за ДНК-анализ за доказване бащинството на първородната дъщеря на покойния щангист Секаи Мори, която живее в Япония.

Две от дъщерите на Сюлейманоглу се противопоставиха силно на ексхумацията, но турски съд разреши да бъде извършена процедурата. Сутринта полицейски кордон огради гроба на щангиста и не допускаше никого освен лицата, които имат разрешение от турския съд.

Ексхумацията е рутинна процедура при дела за доказване на бащинство, ако бащата е мъртъв, каза днес пред журналисти адвокатката на Мори Хюлия Аксакал на гробището Едирнекапъ в Истанбул.

Близки на Наим Сюлейманоглу чрез турското посолство в Токио откриха Секаи Мори в Япония. Това стана, след като те огласиха, че преди да почине, Сюлейманоглу е поискал да намерят Секаи и тя да получи полагащата й се част от наследството като негова дъщеря.

Майката на Секаи е японска журналистка. Двамата с Наим се запознават по време на Олимпиадата в Сеул през 1988 г. След това японката идва да живее с Наим в Анкара, но след раждането на Секаи майката и дъщерята се връщат в Япония. Според някои твърдения баща и дъщеря не са се виждали след това, а според други - в даден период те общували, но после връзката им прекъснала.

В едно интервю преди десетина години Сюлейманоглу бе казал, че има четири дъщери - две от една майка, а другите две от различни.

Според адвоката Азиз Демир, който е запознат с процеса, наследството на Наим Сюлейманоглу възлиза на 100 млн. долара. Това става ясно от извършен опис на имуществото му, включващо офис в Анкара, апартаменти в Анталия и Истанбул, земя в Маниса.