На 3 юли след кратко боледуване почина известната народна певица Надежда Аджова, съобщиха нейни близки във фейсбук страницата на дует "Сестри Аджови".

"Вярваме, че половинката от сестри Аджови е на по-добро място и невероятният ѝ глас звучи в небесния хор от ангели! Благодарим за стотиците песни и незабравими мигове на сцената и в живота! Поклон!!!", се казва в съобщението.

Поклонението ще бъде на 6 юли от 11 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Близначките Вяра и Надежда Аджови са едни от най-популярните изпълнителки на български народни песни и стари шлагери, любими на няколко поколения българи.

Те са родени на 6 септември 1947 година в Самоков. Още на 16-годишна възраст стават популярни и извън родния си град с изпълнението на песните "Айде, легнала е Лиляна" и "Море, много ми я хвалят", които стават хитове в програмата на Радио София.

През 1963 г. сестрите печелят наградата за дует на България с песента "Мари, Румено". През 60-те и 70-те години на миналия век близначките са отдадени на народните песни. В началото на 80-те години започват изявите им и като изпълнителки на стари градски песни.