Румънец, който не успял да убеди съдиите, че наистина е жив, най-накрая е постигнал успех в усилията си, две години след като бил обявен от съпругата си за починал, предаде АФП, като се позовава на съдебен източник.

През март 63-годишният Константин Релиу е получил отказ от съд във Васлиу (Североизточна Румъния) да бъде анулиран смъртният му акт, въпреки че се е явил лично пред съдиите.

Съдът не е уточнил мотивите за отхвърляне на молбата, но според румънските медии молбата е била определена като подадена извън сроковете.

Мъжът е подал нова молба, която накрая е била приета от съд в родния му град Бърлад (Североизточна Румъния)

Релиу, който е по професия готвач, ще трябва сега да изчака още един месец, за да вземе живота в свои ръце - всеки, който има съмнения в неговото съществувание, ще може да обжалва съдебното решение в 30-дневен срок.

Релиу заминал да работи в Турция в началото на 90-те години. Завръщайки се в Румъния през януари той открил, че е бил обявен от семейството си за мъртъв, след като нямало вести от него. Завръщането към света на живите е било особено трудно за Релиу - той е преживял благодарение на подкрепата на свои съседи, тъй като при липсата на официално доказателство за това, че е жив, той не е можел да бъде нает легално на работа, нито да се ползва от социални помощи.