32-годишната Теодора Маджарова, която страда от рак на гърдата и се намира в бразилска болница, ще бъде транспортирана до Истанбул на 8 май, съобщи във Фейсбук съпругът й Александър Русанов.

Датата на полета, който бе осигурен от турската болница Анадолу, е потвърдена днес. На борда на самолета ще ма медицинско оборудване и медицински екип, тъй като състоянието на младата жена е тежко след процедурите, извършени от лечителя и медиум Жоао де Деус. 

Все още обаче не е ясно как Теодора ще бъде транспортирана до България. През последните дни близките й призоваха държавата в лицето на външния министър Екатерина Захариева и военния министър Красимир Каракачанов да помогнат.

Същевременно определящата се като медиум Кармен Лазарова, организатор на групата до Бразилия, с която е пътувала и Теодора, отрече да е подвела семейството с надежди за чудодейно изцеление. Пред bTV Лазарова каза, че няма вина за състоянието на Теодора.

"Хората сами си измислят чудесата - каза тя. - Никога не съм казвала на никого, че ето така ще отиде, ще влезе на един сеанс при медиума и... щрак - ще се върне нов. Никога!".

Лазарова твърди още, че няма печалби от екскурзиите, които организира два пъти годишно до Бразилия.

„Виждала съм много чудеса и така реших да стана водач. За мен е много важно да ходя по веднъж-два пъти в Бразилия, защото аз се поддържам, там ме поддържат с тази енергия. Печалбата ми е моят престой там“, декларира Лазарова.

Здравните власти я проверяват, но това не я притеснява, тъй като тя определя себе си само като водач към бразилския духовен център, а не като лечител.