Празничният трафик изнерви шофьорите в страната - в социалните мрежи трупа популярност клип от преди ден, заснет на магистрала "Тракия".

Във видеото се вижда как мъж проявява агресия - рита автомобил. Намесва се и друг мъж и едва не се стига до бой между двамата.

Именно срещу подобен род инциденти е и засиленият контрол от страна на полицията в празничните дни.

Припомняме, че КАТ обезпечава пътищата с всички екипи и техника по празниците. Акцията на "Пътна полиция" ще се проведе в две основни направления.

Първото е насочено към обезпечаване на трафика. Екипите на "Пътна полиция" ще бъдат подпомогнати от екипи на Жандармерията и Охранителна полиция.

В първия етап ще бъде подпомагано движението, от СДВР в столицата са взети мерки за обезпечаване на основните булеварди, регулиране на движението от служителите с цел да не се създават задръствания и други подобни.

Екипите на Жандармерията ще се движат успоредно с транспортния поток по главните пътища с цел извеждането на такива агресивни водачи и общо взето опасни водачи за движението.

"Апелът към гражданите е да изпълняват разпорежданията на служителите от телефоните 112 и да подават допълнителна информация към нашите екипи, за да може да си свършим коректно и ние задължения", призоваха от МВР.